Tweede kerstdag kwam mijn schoonzus eten. Ik had vooraf het menu bedacht en we zouden gaan gourmetten. Bij navraag gaf ze aan dat ze tegenwoordig zoveel mogelijk vegetarisch probeert te eten dus was een aanpassing van het kerstmenu nodig. Of ik moest op zoek naar recepten voor vegetarisch gourmet maar met alle andere voorbereidingen vond ik dat te kort dag. Volgende keer ga ik me daar in verdiepen want ook hiermee zijn ongetwijfeld leuke recepten te bedenken.

Dus dit keer bedacht dan eten we pizza. Niet helemaal kerst maar goed ik had even geen verdere inspiratie. En mijn bestelling voor Ekoplaza was al de deur uit. Jammer want daar zijn heerlijke vegetarische burgers te vinden en dit gecombineerd met gegrilde groenten en aardappeltjes uit de oven is met stoofpeertjes is wel weer heel erg lekker en gezellig met kerst.

Afijn bij de AH boodschappen courgette en aubergine besteld en deze in dunne plakken met een kaasschaaf gesneden. Daarnaast nog artisjokstukjes en samen met de paprika, champignons en ui hier een lekkere pizza van samengesteld.

Voor onszelf had ik wel ham en salami stukjes voor onze pizza toegevoegd. Ook had ik dit keer Bertolli Pizzasaus originale besteld om de bodem mee in te smeren.

Een verrassing voor mijn schoonzus was dat ze d’r eigen pizza mocht beleggen. Dit is niet alleen voor kinderen leuk om te doen maar geeft ook een gezellig sfeertje in de keuken voor volwassenen.

Aanbevolen artikelen