Als je een groep mensen te eten krijgt dan kan je deze soep makkelijk vooraf al klaarmaken. Ik laat dan de soep eerst afkoelen en vlak voordat ik ga opdienen, pureer ik de soep en warm het weer op. Ik heb deze soep een keer gemaakt met kookroom en een keer zonder. Beide keren smaakte de soep erg goed, maar dan heeft het mijn voorkeur om deze kookroom achterwege te laten. Erg lekker om dit met croissantbroodjes met pesto te eten.

Ingredienten

Instructies

  1. Ontdoe de bloemkool van zijn blad en hou de roosjes over.
  2. Snij de uien in stukken. Dit hoeft niet al te klein want de soep pureer ik na afloop voor het opdienen.
  3. Snij de knoflook klein. (Dit doe ik wel klein want mijn ervaring is dat met pureren dit toch niet helemaal klein wordt.)
  4. Bak de uien 2 minuten, voeg de knoflook toe en bak dit een paar minuten mee. Voeg vervolgens de bloemkoolroosjes toe, verkruimel de bouillionblokjes erboven en voeg een liter water toe.
  5. Breng het geheel aan de kook en laat het 15 minuten zachtjes koken.
  6. Pureer de soep, voeg eventueel kookroom toe, roer het nogmaals goed door elkaar en de soep is klaar om op te dienen.

Inspiratie

Wat eten we vandaag?

Aanbevolen artikelen