Bij een kerstdiner hoort natuurlijk stoofpeertjes. En dit is ook makkelijk vooraf al te bereiden. Gebruik 1 kilo stoofpeertjes met rode bessensap, vanillesuiker, kaneelstokje en kristalsuiker. Om naderhand het kookvocht wat in te dikken heb ik een half pakje kookpoeder van dr. oetker gebruikt. Wij eten dit als bijgerecht bij rollade, aardappelpuree met rode kool en appeltjes.

Ingredienten

Instructies

  1. Schil de stoofpeertjes en laat ze heel
  2. Zet ze op met de rode bessensap, kristal- en vanillesuiker en kaneelstokje. Breng ze aan de kook.
  3. Laat ze ongeveer een uur zachtjes koken.
  4. Schep hierna de peertjes in een schaal.
  5. Schep ongeveer 200 ml in een kom en voeg er de helft van de kookpudding bij. Roer dit goed door elkaar tot dat de poeder is opgelost.
  6. Breng de rest van het kookvocht weer aan de kook en voeg het gedeelte met de kookpoeder toe. Zodra het wat dikker is geworden, kan het vocht over de peertjes in de schaal gegoten worden. Laat het afkoelen en het is klaar voor gebruik.

Inspiratie

Smulweb Oma’s stoofpeertjes

Aanbevolen artikelen