Quiche met snijbiet en zalm

Quiche met snijbiet en zalm

Elke week maak ik een weekmenu/planning. En gelukkig dient een planning om van af te wijken. Dus ook dit keer. Ik was van plan om de quiche met kipdijfilet te maken maar die had ik de afgelopen dagen al in andere gerechten gebruikt en gelukkig had ik in de koelkast nog gerookte zalmfilet liggen. Snijbiet is qua smaak een combinatie van spinazie en bieten dus zalm past hier perfect bij.

Ingredienten

  • Kruiden

Instructies

  1. Doe olijfolie in een pan en bak de kleingesneden ui ongeveer een minuut, voeg vervolgens de prei toe en kruid het geheel met zout, paprika-, kurkuma-, gember- en kerriepoeder. Voeg ook de mosterd en agavesiroop toe.
  2. Roer het om en voeg na ongeveer weer een minuut de fijngesneden snijbiet toe en bak het geheel nog een paar minuten.
  3. Zet het vuur uit en voeg de klein gesneden zalmfilet toe.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.
  5. Vet een schaal in en rol het deeg hierin uit. Voeg de groentemix met zalmsnippers toe.
  6. Meng de eieren met de room door elkaar en voeg dit aan de schaal met groente en zalmsnippers toe. Bestrooi het geheel met geraspte kaas.
  7. Schuif de schaal 30 minuten in de oven. Afhankelijk van de dikte van het deeg, de hoogte van de gebruikte schaal en de sterkte van de oven kan het zijn de de quiche nog 5 a 10 minuten langer in de oven moet. Voor mijn oven en de gebruikte schaal is 30 minuten lang genoeg om het deeg gaar te krijgen.
  8. Eet smakelijk.

Aanbevolen artikelen