Fajita met kipdijfilet

Favoriet is altijd om zelf voor een deel je eten aan tafel klaar te maken. Dus alle ingredienten voor de fajitas serveer ik in aparte bakjes op tafel waardoor iedereen zijn eigen wrapje kan beleggen zoals hij/zij dat wilt. Voor mijn dochter maak ik de gerechten nog niet te pittig en zij geeft er de voorkeur aan dat de paprika niet gebakken wordt. Dus voor haar houd ik een in reepjes gesneden paprika apart en snij ik er ook komkommer bij in plakjes. Gebakken uien lust ze namelijk ook niet en ze wilt ook voldoende hebben om haar wrapje mee te beleggen. Wij maken de wrap af met tomatensalsa en quacomole en helaas lust ze dit ook nog niet dus doet zij er knoflooksaus overheen.

We beginnen allemaal wel om de wrap met creme fraiche in te smeren. En daarna is de volgorde voor iedereen anders. Eerst de reepjes kipdijfilet, daarbovenop de uiringen en paprika en daarna de tomatensalsa en de quacomole. Of eerst de quacomole, uiringen en paprikareepjes, dan de kipdijfilet en als laatste de salsa. Dat moet iedereen voor zich weten. Eet smakelijk in ieder geval.

Ingredienten voor 3 personen

  • Kruiden

Instructies

  1. Snijd de kipdijfilet in reepjes en kruid ze met zout, kurkumakruiden, mexicaanse kruiden en cajun kruiden. Sprenkel er een klein beetje olijfolie doorheen en laat de kruiden even intrekken.
  2. Snij de paprika en uien in reepjes. Houd een deel van de paprika in een apart bakje zodat de ene helft wel gebakken wordt en de andere helft niet.
  3. Bak eerst de uien en als ze klaar zijn doe ze in een schaaltje. Bak daarna de paprikareepjes en doe deze ook in een schaaltje als ze klaar zijn.
  4. Bak nu de kipdijreepjes gaar en dan zijn de ingredienten om de fajitas te beleggen klaar.
  5. Warm de wrapjes op in de magnetron en serveer alles met quacomole, tomatensalsa, creme fraiche en knoflooksaus voor de kinderen die nog geen quacomole en tomatensalsa lusten.

Ingredienten Quacomole

Ingredienten Tomatensalsa

Instructies Tomatensalsa

  1. Snij de tomaten in kleine stukjes. Hak de ui en knoflook fijn en voeg alles bij elkaar. Maak verder op smaak met een beetje citroensap of witte wijnazijn en met een mespuntje zout.
  2. Instructies Qucomole

  3. Schil de avocado en snijd deze klein en prak het vervolgens nog fijner. Snij een tomaat in kleine stukjes, voeg deze toe. Hak de ui en knoflook fijn en voeg deze toe. Maak deze ook verder op smaak met een beetje citroensap of witte wijnazijn en een mespuntje zout.

Aanbevolen artikelen