Mijn moeder maakte altijd al heerlijke kipschnitzels van kipfilet en dan haalde ze de stukjes vlees door een losgeklopt ei en paneermeel. Als we in Oostenrijk zijn dan eet ik graag een schnitzel en dit krokante laagje dat eromheen zit is toch net iets anders dan het krokante laagje dat mijn moeder maakte. Dus op internet gezocht en eens nagevraagd bij een vriendin die uit Duitsland afkomstig is. De kip eerst door de bloem heenhalen is de oplossing en het bakken in olie (min of meer frituren). Dat gaat me een beetje te ver mijn vlees frituren maar een flinke laag olie in een koekepan is dan mijn alternatief. Daarnaast gebruik ik gebruik kipdijfilet.

Ingredienten

Instructies

  1. Haal de kip uit de verpakking en dep het droog met een stuk keukenpapier. Zout het vlees.
  2. Zet drie diepe borden neer en doe in een de bloem, in een ander de paneermeel en in de derde de twee eieren. Klop de eieren los.
  3. Haal het vlees eerst door de bloem heen, vervolgens door het ei en daarna door de paneermeel.
  4. Doe in een koekepan een laag zonnebloem olie en laat het heel heet worden. Bak de

Aanbevolen artikelen