Op zich vind ik risotto niet heel moeilijk te maken maar het is wel erg bewerkelijk. En ik vergeet altijd hoe hoog ik het vuur moet zetten. Afijn weer eens geprobeerd en het was bijzonder goed gelukt.

Ingredienten

Instructies

  1. Zet het water op met de 2 bouillionblokjes en breng het aan de kook. Als het kookt dan kan je het weer uitzetten.
  2. Snij de paddestoelen klein en bak ze 5 minuten in een pan. Doe na 1 minuut wat zout over de paddestoelen. Sprenkel er een beetje citroensap overheen en wat fijngehakte peterselie.
  3. Doe wat olijfolie in een pan, zet de warmtebron op een middelhoog vuur en als de olijfolie heet is fruit dan de sjalotjes een minuutje. Voeg dan de risottorijst toe en laat dit ongeveer 2 minuten bakken. Zorg ervoor dat de risotto niet aankoekt of aanbrand door continue te blijven roeren.
  4. Doe vervolgens de wijn erbij roer alles goed door elkaar en ga na 1 minuut beetje bij beetje de bouillion door de risotto roeren. Je moet er echt bij blijven en continue blijven roeren. Zodra de rijst verzadigd is van de bouillion doe je er iedere keer weer een eetlepel bouillion bij. Draai de warmtebron iets lager zodat de rijst geen hardgekookte korrel krijgt. Na ongeveer 15 minuten heb je alle bouillion gebruikt en draai je de warmtebron laag en laat je het geheel nog 10 minuten zachtjes opstaan.
  5. Nu kan je de paddestoelen toevoegen en het geheel op smaak maken met boter en geraspte kaas. Besprenkel het geheel met een beetje limoen en voeg als laatste de peterselie toe.

Wij hebben de risotto gecombineerd met gegrilde aubergine en courgette en een lamshaasje.

Aanbevolen artikelen