Nasi met shiitake en paksoi

Niet elke dag is het fijn om heel uitgebreid te koken. Zeer zeker als ik om 16.00 uur al de keuken in moet omdat dochterlief om 16.45 uur moet eten ivm sport. Dus dit keer heb ik een zakje bami/nasigroenten gecombineerd met kleingesneden kipdijfilet, een bakje shiitake, paksoi en gekookte rijst.

Ingredienten

  • Kruiden

Instructies

  1. Bestrooi de in stukjes gesneden kipdijfilet met zout en kurkuma. Bak het op een hoog vuur gaar.
  2. Wok de bami/nasi groenten in een beetje olijfolie, bestrooi het met wat zout en voeg de knoflook toe. Zet het vuur wat lager.
  3. Voeg de kleingesneden shiitake en paksoi toe en maak het geheel af met de ketjap manis, soja saus en de kruiden.
  4. Voeg de kipdijfilet toe en laat het geheel met een deksel op de wokpan nog even staan.
  5. Serveer het geheel met de gekookte rijst. Ik heb dit keer basmatie rijst gebruikt.

Aanbevolen artikelen