Artisjokkensalade met paprika en tomaat

Artisjokharten in olijfolie (bij de biologische winkel zijn verschillende heerlijke kant en klare varianten te verkrijgen) in een salade is echt een fijne combinatie. Dit keer heb ik ze gecombineerd met tomaten, paprika, gemengde salade en kaas erover geraspt met wat pijnboompitten. Qua dressing kan je heel goed gebruik maken van de olijfolie waarin de artisjokken worden geleverd. Daar heb ik nog wat balsamico azijn bijgevoegd en uiteraard wat zout. Deze salade hebben we nu gegeten als groentegerecht maar hij is ook heel lekker als lunchsalade.

Ingredienten

Instructies

  1. Doe de sla in een slakom, snijd de paprika en tomaten in kleine stukjes en de artisjokharten in 4’en.
  2. De artisjokken druipen al in olijfolie dus het is niet nodig om extra olijfolie toe te voegen. Mocht je dit wel lekker vinden dan ben je uiteraard vrij om dit te doen.
  3. Druppel nog wat balsamico azijn erover heen, ongeveer 1 eetlepel en hussel alles goed door elkaar.
  4. Voeg wat zuot toe en een eetlepel pijnboompitten. Hussel alles nogmaals door elkaar en de salade is klaar.

Aanbevolen artikelen