Lasagne met gehakt

Verse lasagna bladeren, zelfgemaakte bechamelsaus en tomatensaus maakt dit gerecht wel tot een favoriet bij ons thuis.

Ingredienten

Ingredienten gehaktsaus

Instructies

  1. Vet een bakblik in, verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden, bedek het bakblik met de plakjes courgetten en aubergine. Ik gebruik meestal twee bakblikken omdat niet alle plakjes groenten op een bakblik passen.
  2. Schuif het bakblik in de oven en zet de timer op 30 minuten. Draai na 15 minuten de plakjes om. En bekijk of het niet te hard gaat en de aubergine en courgette aan het aanbranden zijn. Zet de warmte van de oven in dit geval terug naar 150 – 160 graden.
  3. Ga ondertussen verder met de gehaktsaus. Verwarm een beetje olijfolie in een pan en bak de uien glazig. Bestrooi de uien met zout. Voeg na 1 minuut de wortel toe en na weer een minuut de paprika. Voeg paprikapoeder en fijngehakte knoflook toe. Bak het ongeveer 5 minuten haal het uit de pan en bak het gehakt. Draai het om en om totdat dit gaar is. Voeg nog wat zout toe zodat het gehakt op smaak is. Voeg de uien, paprika en wortel weer toe en de reeds gemaakt tomatensaus. Voeg tomatenpuree toe.
  4. Vet een ovenschaal in met wat vloeibare boter, leg op de bodem een lasagne vel. Doe hierover heen een laag gehaktsaus, een laag courgetteplakjes en geraspte kaas. Begin weer met een lasagne vel, gehaktsaus, gebruik dan de aubergineplakjes en weer de geraspte kaas. Afhankelijk van hoeveel saus je nog over hebt, kan je nog een laag van lasagne vel, gehaktsaus en plakjes groente beleggen.
  5. Maak het geheel af met bechamelsaus. Strooi nog wat geraspte kaas hierover heen en schuif de schaal in een voorverwarmde oven (180 graden). Bak de lasagne in 20 minuten gaar.

Aanbevolen artikelen