Een heerlijke saus geschikt voor gerechten als lasagne, moussaka en andere ovengerechten waarbij je dit wilt gebruiken. En het is ook helemaal niet moeilijk om te maken, alleen moet je wel 5 a 10 minuten continue roeren in de (saus)pan. Voorheen moest ik meerdere keren zoeken op internet voordat ik de verhoudingen voor mezelf duidelijk had. Mijn regel is nu 50, 50 en 500 gram en daarmee lukt mijn bechamelsaus altijd. Let er wel op dat je continue blijft roeren anders klont en bakt het aan.

Ingredienten

Instructies

  1. Zet de (saus)pan op een middelhoog vuur.
  2. Voeg de boter toe.
  3. Zodra deze gesmolten is voeg je de bloem toe. Blijf continue omroeren en zodra dit allemaal opgenomen is in de boter voeg je de melk beetje bij beetje toe. Iedere keer is de bloem, boter en melk weer verzadigd dus voeg je weer melk toe totdat je melk op is.
  4. Roer de saus continue om zodat het niet gaat klonten en/of aanbranden totdat de saus een ingedikt is.

Aanbevolen artikelen