Ik hou van een quiche waar wel wat groenten aan toegevoegd is. Deze quiche heb ik gemaakt met uien, prei, een paprika en een wortel. Hou ongeveer 400 – 500 gram groenten aan om toe te voegen aan de quiche. Soms voeg ik een een aantal champignons toe, maar het liefst niet teveel, omdat bij deze groente veel vocht vrijkomt en dan wordt de quiche te zompig. De gehele quiche bedek ik aan de bovenkant met geraspte kaas, het liefst een combinatie van grana padana en pecorino romano. Deze koop ik als hele stkken en rasp ikzelf fijn.

Ingredienten

Instructies

  1. Snijd de paprika, uien, prei en wortel klein.
  2. Zet een pan op het vuur op een hoge temperatuur, voeg een scheut olijfolie toe.
  3. Als de olie heet is bak dan als eerste de ui, voeg direct wat zout toe en de paprika- en kurkumapoeder, voeg de prei en wortel toe en na daarna de paprika. Bak alles nog ongeveer 5 minuten op een midden vuur. Voeg op het laatst de knoflook toe.
  4. Snij de zalmfilet in stukjes en doe deze ook in de pan bij de groente. Dit is al gaar dus dit hoeft niet meer gebakken te worden.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.
  6. Vet een schaal in en rol het deeg hierin uit. Voeg de groentemix met zalmsnippers toe.
  7. Meng de eieren met de room door elkaar en voeg dit aan de schaal met groente en zalmsnippers toe. Bestrooi het geheel met geraspte kaas.
  8. Schuif de schaal 30 minuten in de oven. Afhankelijk van de dikte van het deeg, de hoogte van de gebruikte schaal en de sterkte van de oven kan het zijn de de quiche nog 5 a 10 minuten langer in de oven moet. Voor mijn oven en de gebruikte schaal is 30 minuten lang genoeg om het deeg gaar te krijgen.
  9. Eet smakelijk.

Inspiratiebron

https://bettyskitchen.nl/quiche-met-zalm-prei/

Aanbevolen artikelen