Even op internet rondgespeurd voor recepten voor kaiserschmarrn. Wat zijn de juiste verhoudingen en hoe maak je het. Het was even uitzoeken en tijdens het bakken zocht mijn man nog even op Oostenrijkse sites naar de beste manier om kaiserschmarrn te bakken.

Onduidelijk was voor mij hoeveel beslag je nou in een keer toevoegt in de pan en hoe hoog de kookplaat moet staan. Mijn beslag had ik dit keer in vieren gebakken maar de volgende keer doe ik het in tweeen, want het is toch de bedoeling dat de stukken kaiserschmarrn lekker dik zijn.

Ook vond ik niet duidelijk hoe hoog ik mijn warmtebron moet zetten. De ene site vermeldt zo hoog mogelijk net als met pannenkoeken en een andere meldt juist op een middelmatige temperatuur. Mijn conclusie is dat ik het beslag volgende keer in tweeen verdeel en dan zal ik de warmtebron ook op een middelmatige temperatuur moeten zetten. Anders is de onderkant van de kaiserschmarrn al verbrand en is de bovenkant nog steeds beslag.

Afijn dit keer heb ik de kaiserschmarrn op een hoge temperatuur gebakken en het beslag heb ik in vier keer in de pan gedaan.

Ingredienten

Instructies

  1. Weeg 250 gram bloem af. Splits de eieren. Mix het eiwit stijf. Doe in een beslagkom de bloem, eidooiers en voeg al mixend de melk toe.
  2. Voeg het stijfe eiwit en de rozijnen toe toe en spatel alles goed door elkaar.
  3. Verwarm een pan met een beetje boter. Zet de temperatuur van je kookplaat op een middentemperatuur.
  4. Als de pan warm is voeg dan de helft van het beslag toe. En hier werkt het net als met pannenkoeken als de kaiserschmarrn bijna goed is draai hem dan om. Na het omdraaien ga ik hem in stukjes snijden met mijn spatel. Laat deze kant ook lichtbruin worden en schep hem dan in een schaal en houd het warm in de oven.
  5. Bak nu de tweede kaiserschmarrn.

Het is erg lekker om kaiserschmarrn met appelmoes te eten en met poedersuiker te bestrooien. Uiteraard doet mijn man ook nog stroop op, maar dat vonden mijn dochter en ik teveel van het goede.

Inspiratiebronnen

https://www.bakkenderwijs.nl/wereldbakkertje/oostenrijks/kaiserschmarren/ https://www.smulweb.nl/recepten/1429207/Overheerlijke-oostenrijkse-kaiserschmarrn

Aanbevolen artikelen