Meestal nemen we een rol pizzadeeg van de Ekoplaza of van de Albert Heijn of juist het pizzadeeg met tomatensaus. Het pizzadeeg van Donaustrudel van de Ekoplaza is het dunst en hoef in principe niet verder uitgerold te worden.

Die van de AH is iets dikker en vinden wij wel lekker als deze verder uitgerold wordt. Bestrooi hiervoor je werkblad/keukenblad met wat bloem, leg het uitgerolde deeg erop en ga hier met de deegroller overheen. Draai het deeg een paar keer om en rol het deeg verder uit. Zodra deze dun genoeg is leg hem dan op een bakblik waar je eerst een rol bakpapier opgelegd hebt.

Bakpapier

Je kan hiervoor heel goed het bakpapier gebruiken waarin het pizzadeeg vanuit de supermarkt geleverd wordt.

Ingredienten

Bestrijk de pizza met tomatenpuree of de bijgeleverde tomatensaus als je voor het pizzadeeg met tomatensaus van de AH hebt gekozen. Beleg de pizza zoals je zelf wilt met champignons, uien, paprika, ham, salami. Maak het af met de klein gesneden mozzarella en de fijngeraspte kaas. Mijn man en ik beleggen de pizza altijd met alles en mijn dochter doet er geen ui en champignon op.

In de oven

De pizza bak je in de oven volgens de beschrijving op de verpakking. Let erop dat als je het deeg verder hebt uitgerold dat je deze instructie aanpast. Wij zetten de oven qua temperatuur meestal wat lager en houden een kortere tijd aan.

Variant pizza met preiringen

Jaren geleden toen mijn man en ik samen op kampeervakantie waren hebben wij ook in Rome op een camping gestaan. Aan de overkant van de weg was een supermarkt en die was via een loopbrug vanaf de camping bereikbaar. Hier heb ik één van de lekkerste pizza’s ooit gegeten. En tot op de dag van vandaag weet ik niet honderd procent waarmee deze pizza belegd was. Elke keer probeer ik weer wat uit en dan benader ik de smaak ongeveer. Maar ja na zo’n 20 jaar weet ik dat natuurlijk ook niet meer zeker. Volgens mij was deze pizza met ui en prei belegd en verschillende soorten geraspte kaas.

Aanbevolen artikelen