Natuurlijk mag Tiroler gröstl deze week niet op het menu ontbreken. Meestal aten we dat tussen de middag op de berg als lunchgerecht. Na flink wat afdalingen smaakt Tiroler gröstl erg goed. Van oorsprong bestaat het uit spekjes, uien, gebakken aardappels en bovenop een spiegelei, gegarneerd met wat fijngesneden bieslook. Mijn variatie en werkwijze volgt hieronder.

Ingredienten

Instructies

  Paprika en winterwortel

 1. Doe op een bakblik wat olijfolie.
 2. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden.
 3. Schil de wortels met een dunschiller. Snijd ze daarna in kleine stukjes en doe ze op het bakblik.
 4. Was de paprika’s, snijd ze open en haal de zaadlijsten en de aanwezige zaadjes eruit en snijd ze klein. Doe ze ook op het bakblik.
 5. Hussel alles om zodat de olijolie zich vermengt met de groente. Schuif het bakblik in de oven, stel de tijd in op 30 minuten en hussel de groente na ongeveer 15 minuten even om.
 6. Haal het bakblik na 30 minuten uit de oven.
 7. Aardappels, uien en spekjes

 8. Schil de aardappels, snijd ze klein en kook ze in 15 minuten gaar. Laat ze even afkoelen en bak ze dan in een koekenpan goudbruin.
 9. Pel de uien en snijd ze klein.
 10. Verhit wat olie in een pan en bak de uien. Voeg na ongeveer 2 minuten de spekjes toe en voeg na wederom 2 minuten de paprika en wortel. Hussel alles goed om en voeg de gebakken aardappels toe. Laat alles nog even met een deksel op de pan staan zodat alle smaken heerlijk in elkaar kunnen trekken.
 11. Bak ondertussen de spiegeleieren.
 12. Schep de Tiroler gröstle op een bord, leg de spiegelei er bovenop en garneer het geheel met bieslook.
 13. Eet smakelijk.

Aanbevolen artikelen