Meestal ben ik niet zo van de nagerechten maken, maar in onze Oostenrijk week hoort dit er toch echt bij. Het doet me sterk denken aan de appelflappen die ik met Oud & Nieuw gemaakt had. Alleen heb ik nu geen kaneel toegevoegd en wel paneermeel. En voor deze apfelstrudel heb ik een rol bladerdeeg van Donaustrudel van 320 gram gebruikt te vinden bij de biologische winkel. Uiteraard kan je ook een rol bladerdeeg van een ander merk gebruiken. Maar gebruik wel een rol want de apfelstrudel moet opgerold kunnen worden. Hieronder volgt mijn werkwijze.

Ingredienten

Instructies

  1. Schil de appels en snijd ze in stukjes.
  2. Meng deze met de rozijnen, 50 gram suiker, 50 gram paneermeel en de uitgeperste citroen.
  3. Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat. Gebruik het bakpapier van de rol bladerdeeg als ondergrond op de bakplaat.
  4. Bestrijk het bladerdeeg met vloeibare boter en bestrooi het bladerdeeg met 50 gram suiker en 50 gram paneermeel.
  5. De stukjes appels in het midden van het deeg leggen. Hou aan de rand ongeveer 3 cm vrij. Het bladerdeeg met de stukjes appel erin oprollen en druk de randen stevig aan.
  6. Smeer de bovenkant in met vloeibare boter en eidooier.
  7. Bak de strudel in de oven op 200 graden 20 minuten.
  8. Haal de appelstrudel uit de oven, laat hem afkoelen en snijd hem in plakjes.

Eigenlijk mag een heerlijk vanillesaus hierbij niet ontbreken. Mijn vanillesaus was dit keer niet zo goed gelukt. Ik had een recept gevolgd waarbij er melk toegevoegd moest worden aan de slagroom. Hierdoor vonden wij de vanillesaus teveel naar melk smaken. Volgende keer ga ik mijn variant van de vanillesaus maken en zal hem dan in deze blog publiceren. Gelukkig had ik ook ijs in huis gehaald dus hebben wij de apfelstrudel met karamel cheescake van hertog gegeten. Echt een heerlijke smaakcombinatie is dit met de apfelstrudel.

Aanbevolen artikelen