Mijn dochter vond dit in Oosternrijk een heel erg lekkere soep. Dus dit voorgerecht mag deze week niet op ons menu ontbreken.

Ingredienten Soep

  • Ingredienten Pannenkoekjes

Instructie Frittaten

  1. Meng de melk, eieren en bloem door elkaar tot een beslag.
  2. Doe een klontje boter in een koekenpan en giet met een beslaglepel 1/4e van het beslag in de pan.
  3. Bak de frittaten zoals je dit normaal bij pannekoeken doet. Ik doe dit altijd op een hoog vuur.
  4. Zodra de bovenkant goudgeel is, draai je de frittaten om.
  5. En bak zo nog 3 frittaten.
  6. Als ze klaar zijn, laat je ze afkoelen. Dan rol je ze op, snijd ze een keer in de lengte doormidden en daarna snij je ze in kleine reepjes.

Instructie soep

  1. Doe de kippenbouillion in een pan.
  2. Voeg hier nog een pot water aan toe.
  3. En voeg nog twee extra bouillionblokjes hieraan toe.
  4. Laat het geheel aan de kook komen.
  5. Doe de stukjes frittaten in een kom en giet hier de bouillion overheen.

Aanbevolen artikelen