Bananen Pannenkoeken

Tijdens de lockdown moet er toch wat variaties in de lunchgerechten worden gebracht. Mijn dochter had trek in bananen pannenkoeken. Een paar weken geleden had ze deze ook gemaakt, maar ze kon het filmpje niet meer vinden. Dus na wat gezoek voor de juiste verhoudingen, 1 of 2 bananen, hoeveel eieren, wel of geen bloem toevoegen zijn we allebei aan de slag gegaan met de overtuiging dat die van onszelf toch echt het lekkerst zijn. Voor mijn dochter bestond er overigens geen twijfel over dat er maar 1 banaan in moest want de pannenkoek moet niet naar banaan smaken?!.

Ingredienten
(ikzelf)

  • Ingredient extra

Ingredienten
(dochter)

  • Ingredient extra

Instructies

  1. Prak de banaan fijn, klop de eieren los, voeg dit bij elkaar.
  2. Voeg een eetlepel bloem toe.
  3. Vanaf hier gaan we verschillend te werk!

Instructies
(ikzelf)

  1. Voeg de geraspte appel toe.

Instructies (dochter)

  1. Pureer het geheel met de mixer.

Instructies

  1. Laat een klontje boter smelten in de pan.
  2. Als de boter heet is voeg dan een klein beetje beslag toe in de pan.
  3. Leg op de pannenkoek een plakje kaas (dit doen we overigens niet bij elke pannenkoek).
  4. Draai de pannenkoek om en laat deze kant ook bruin worden.
  5. Als de pannekoek klaar is kan deze met (poeder)suiker, stroop, agavesiroop, chocopasta, jam afgemaakt worden.

We hadden nog een discussie over het plakje kaas in de pan in het beslag leggen. Ik gaf aan dat deze wel bedekt moest worden met beslag omdat anders bij het omdraaien de kaas aan de pan gaat plakken. Echter tot mijn grote verbazing gebeurde dat niet toen mijn dochter haar pannenkoek omdraaide.

Afijn wij hebben heerlijk gesmuld van deze lunch en bananen pannekoeken zijn zeker voor herhaling vatbaar.

Aanbevolen artikelen