Boerenkool met worst en aardappels

Vroeger bij mijn ouders thuis kregen we altijd gekookte groenten en gekookte aardappels. Dat is toch echt niet mijn favoriet en ik vond veel eigenlijk ook niet lekker. Ik wok veel groenten of ik doe ze op een bakplaat een half uur in de oven op 180 graden hetelucht. Boerenkool wok ik en de aardappels bak ik op nadat ik ze 18 minuten heb gekookt.

Ingredients

Instructions

  1. Schil de aardappels en kook ze ongeveer 12 minuten zodat ze net niet gaar zijn. Giet ze af en dan zijn ze klaar om gebakken te worden. Het is handig om de aardappels alvast wat kleiner te snijden voordat je ze kookt. Kunnen ze makkelijker opgebakken worden.
  2. Doe wat olijfolie in de wok en als het heet is voeg dan de boerenkool toe.
  3. Pak een koekenpan, doe hier wat boter in, laat het heet worden en bak de aardappels totdat ze een mooi bruin korstje hebben en gaar zijn.

Aanbevolen artikelen