Wortel Venkelschotel met spekjes en aardappel

Eerlijk gezegd deed dit gerecht ons wel erg denken aan tiroler gröstl. Dat komt natuurlijk door de combinatie van ui, aardappel en spekreepjes.

Ingrediënten

  • Wortel
  • Venkel
  • Ui 3 stuks
  • Spekjes 200 gram
  • Aardappel
  • Kurkuma
  • Paprikapoeder
  • Geraspte kaas

Bereiding

Schil de winterwortel en snij ze klein, snij de venkel klein en doe dit op een bakblik met wat olijfolie. Zet dit in de voorverwarmde oven hetelucht 180 graden een half uur.

Schil ondertussen de aardappels en kook deze in 20 minuten gaar.

Snij 3 uien klein en bak deze in een pan met wat olijfolie zo’n 2 a 3 minuten, voeg de spekreepjes erbij.

Als de aardappels gaar zijn snij ze in schijfjes en bak ze met wat boter in een pan. Voeg daarna de groenten en de uien met spekjes erbij en laat het geheel nog 10 minuten zachtjes op staan met een deksel op de pan.

Voeg als laatste geraspte kaas toe en laat ook dit met een deksel op de pan enige minuten staan totdat de kaas gesmolten is.

Eet smakelijk.

Aanbevolen artikelen